lördag 19 juli 2008

Vallmo

I dag har jag haft en riktig inne dag. Vädret har varit ovanligt tråkigt. Inte för att det inte behövs regn, för här är torrt. Men torkan beror ju inte på att vi har haft fint väder. Blåsigt och mulet är det vanliga vädret här. Vi har inte kunnat åka och bada en enda gång än.
Vi var på trädgårdsbesök i lördags i Ystad och de har inte haft något regn på nästan hela sommaren. Så olika det kan vara fast det inte är så långt emellan.
Så idag har jag passat på att pyssla lite. Några änglar som jag har haft liggande i några år.....
Äntligen blev de klara.

Jag tänkte visa några bilder på en del av mina vallmor, mest ettåringar. Jag missade att fotografera många av de perenna i år.

Och så några perenna:

Detta var några av de vallmor jag har. De ettåriga dyker upp lite överallt och de har lite olika utseende. Det är ganksa spännande. Och vill man inte ha dem där, eller om de är för många, så är de väldigt lätta att bara rycka upp.

13 kommentarer:

Piondröm sa...

sååå fina, jag älskar vallmo, brukar ha många ettåriga men det hade jag inte i år. Sår alltid perenna varje år.
kram Carina

Karin A sa...

Härliga Vallmo du bjuder på! Jag har inga ettåriga i år men jag saknar dem...så trevliga. Får bli nästa år! Hoppas ni har bättre väder idag, här har det regnat hela natten. Ha det gott!

Kram karin

Moa sa...

Vilka underbara vallmo du har .. den vita var väldigt fin och de dubbla.. hmm.. Ja och så har du ju min drömvallmo.. Pattys plum.. just nu letar jag med ljus och lykta efter den.. hoppas jag hittar den.. ha en skön söndag.. Monica =)

elle sa...

Underbara vallon.. Visste inte att det fanns så många sorter av den ... Ha en skön dag ./ELLE

Marres Hörna sa...

Fina bilder!:-)

Grattis till awarden!

Kram och ha en fin dag!

Gårdsromantik sa...

Vilka underbara vallmor. Så många sorter du har. Jag tycker ockspå att det är så spännande att se var de dyker upp nästa gång.

Kram Maud

Piondröm sa...

Jag har lite vinbärs recept till dig på våra kommentarer.

Annika Christensen sa...

Vilka fina vallmo du visar. Har sett ditt bloggnamn lite här och där men aldrig varit inne. Det var kul att hitta hit.
Hoppas att du hittar till mig.
Annika

Millas hem sa...

Hej Marie!
Hade ingen aning om att det fanns så många olika vallmo! En riktig utbildningskanal kan man kalla bloggandet! :)
Pst...kände faktiskt mest till de vanliga vid vägrenen!
Kramis Camilla

Marina sa...

SÅ många olika och vackra vallmo du har. Jo, kransen har jag gjort själv faktiskt.

RANA sa...

Oj, wow!!!!! När jag ser dina bilder, tänker jag att jag vill ha en vallmoträdgård! Hade i våras diffusa planer på att göra en vallmorabatt, men nånting kom emellan. Verkligheten, bergis. ;-)

Kram och TACK för ljuvlig bildkavalkad.

Rana

Glädjekällan sa...

Läckra och underbara är de. Själv har jag varit lite feg och inte vågat låta dem fröså sig så i år har jag inga alls här hemma. På landet såg jag idag att det kommer lite småplantor som sniglarna inte tagit. Annars verkar det som om sniglarna är lika förtjusta i vallmo som jag själv.
Ha det gott
Birgitta

Minna sa...

Underbara vallmoer! Så fina, så fina. De verkar dock inte gilla mig ngt vidare - ingenting har överlevt eller ens blommat fint här hos mig. Grannen har massor, hon har lovat att donera några stycken. Får se hur det går med dem. Tusen tack för alla dina söta kommentarer hos mig, alltid lika uppskattat! Kram, Minna